Home » Ikke kategoriseret » Fra typehus i Hillerød til lavenergivilla i Vejle

Fra typehus i Hillerød til lavenergivilla i Vejle

BOJ-EX3k kopiMaja og Lars Glitzky ville tættere på familien og skabe et specielt hus med godt indeklima og ekstra lavt energiforbrug. Derfor solgte de typehuset i Hillerød for at bygge en villa i Jylland med nogle helt særlige løsninger.

– Vi besluttede at finde nye jobs i Jylland og bygge hus herovre, og vi gik straks på udkig efter en byggegrund i det sydjyske. Hurtigt begyndte vi at kredse om Vejle på grund af byens centrale beliggenhed og mange tilbud, fortæller Maja Glitzky fra sit nyopførte, energivenlige hus på Uhrhøj.

Når familien valgte en skræddersyet løsning, skyldes det først og fremmest en række ønsker, som ikke kunne opfyldes af
typehuse. – Vi var fast besluttede på et miljøvenligt hus med godt indeklima. Huset skulle også være handicapvenligt – dels fordi min svigermor sidder i kørestol, dels fordi sådanne huse er godt indrettede og rare at være i. Desuden ville vi have et stort arbejdsrum til både voksne og børn. Det stod hurtigt klart, at vore krav alene kunne opfyldes af et arkitektegnet, individuelt hus, forklarer familien.

Ægteparret betegner byggeprocessen som vellykket. Motiveret af et ønske om optimal miljøvenlighed og de lavest mulige varmeudgifter har de valgt at satse på alternative opvarmningskilder. – En sammensat løsning baseret på nyeste teknologi inden for jord- og luftvarme har vist sig at være den optimale kombination af effektivitet og lavt energiforbrug. Installeret sammen med en ny type lavenergiruder giver det en varmeregning på langt under tusind kroner, fortæller Maja Glitzky.

Familien fremhæver især samarbejdet med hovedentreprenøren som en succeshistorie. – Arkitekten anbefalede en lokal tømrer- og snedkervirksomhed, Byggefirmaet Ove Jensen A/S, som vi valgte på grund af firmaets mangeårige erfaring, herunder med at bygge energirigtige boliger med godt indeklima. De har fundet kreative og nyskabende løsninger på vore specielle behov, ikke mindst det store arbejdsværelse. Samtidig har de leveret en høj håndværksmæssig kvalitet, siger Maja Glitzky, der er meget tilfreds med det færdige resultat.

– Huset er gennemtænkt og fremstår arkitektonisk flot, samtidig med at planløsningen er ideel til vores behov. Indvendigt er her tale om et fantastisk lyst hus, der giver en rigtig god pladsfornemmelse, slutter hun.